ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI CORONA VİRÜSÜNE KARŞI ÖNLEM İSTİYOR!

22.03.2020
1.822
ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI CORONA VİRÜSÜNE KARŞI ÖNLEM İSTİYOR!

Havaların ısındığı, üretim işlerinin yoğunlaştığı şu günlerde tüm meslektaşlarımızı “DAMGA” telaşı sarmış durumda. Bölge Müdürlükleri İşletme Müdürlüklerine damgaların bir an önce nihayete erdirilmesi için uyarılar yollayarak, 2019 yılının gerisinde kalan İşletme Müdürlüklerine tenkitler yazmakta, damga işlerinin bir an önce bitirilmesi için uyarmaktadırlar.

Ancak tüm bunlar yapılırken, dünyada topyekün savaş ilan edilen Covid19 (Corona) virusu görmezden gelinmektedir. Damgaya çıkan meslektaşlarımız balık istifi gibi araçlara doldurulmakta, 6-7-8 kişi aynı hizmet aracında yolculuk etmek zorunda kalmaktadır.

Corona dan en önemli korunma şeklinin sosyal mesafe olduğu, ne kadar az temas halinde olunursa virusun yayılma hızının da bir o kadar yavaşlayacağı tüm yetkin bilim insanları tarafından dile getirilmiş olsa da maalesef Orman çalışanları bu sosyal mesafeyi milimlerle bile koruyamadan saatlerce aynı aracın içinde balık istifi halinde yolculuk yaparak damga ve koruma faaliyetlerine devam etmektedirler.

Evlerinde kalan eş ve çocuklarını toplumun geri kalanından ne kadar izole etmeye çalışsalar da, kendileri her gün kalabalıklar halinde arazi çalışmalarına devam etmekte, bu durumda olması gereken hijyenden uzak araçlara doluşup, Corona virüsüne rağmen görevlerine devam edip dışarıda maruz kaldıkları her türlü etkeni, bakteriyi, mikrobu ve virüsü evlerine taşımaktadırlar.

Meslektaşlarımız tedirgin, savunmasız ve hiçbir önlem alınmaması nedeniyle huzursuz bir haldedir.

Orman Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün bu duruma bir an önce müdahale etmesi ve topyekün mücadele halinde olduğumuz bu virüse karşı Orman Çalışanlarının ve ailelerinin mağduriyet yaşamamaları ve iş işten geçtikten sonra, “KEŞKE” dememeleri için göreve davet ediyoruz.

Kendilerinin ve Ailelerinin sağlıkları için ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI ve ORMAN ÇALIŞANLARI geçici süre ile de olsa üretim işlerinin ertelenmesini talep etmektedir.

OMMB PLATFORMU

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.