YUSUF KOCABOĞA’DAN “ORMANCI”HİKAYESİ ORMANCI AĞBİ DUR… GİTME…

20.02.2021
854
YUSUF KOCABOĞA’DAN “ORMANCI”HİKAYESİ ORMANCI AĞBİ DUR… GİTME…

Alıntı

Orman bir ülkenin en kıymetli hazinesidir. Toprağın can yoldaşı ,börtü böceğin umudu,yeryüzünde yaşıyan tüm canlıların hayat kaynağıdır. Büyük ATATÜRK ‘ÜN ” ORMANSIS BİR YURT VATAN DEĞİLDİR ” sözü ,FATİH’İN ” ORMANDAN BİR DAL KESENİN BAŞINI KESERİM” Sözleri ecdadımızın ormana verdiği önemi gösterir. Bir taraftan vatan hainleri, güzelim ormanlarımızı acımasızca ateşe verirken ,bir taraftan da bizlerin sorumsuzca davranışları yüzünden ,güzelim ormanlarımız yok olup gidiyor.Tekrar yetiştirmek için hem çok zamana ,hem de çok büyük paralara ihtiyaç var. Orman Teşkilatının çeşitli birimleri,kurum ve kuruluşları ,her kademede personelleri olmasına rağmen,bunlardan sadece Ormancı dediğimiz,Orman Muafaza Memurları orman kaçakçılarıyla veya diğer suçlularla muhatap olurlar. Benim rahmetli Babam da Orman Muafaza Memuruydu.Bir çok olaylara şahit olduk. Bu anlatacağım olay ,bir hikaye veya masal değil,yaşanmış gerçek bir olaydır. Bir Ormancı ile, bir orman köylüsü ormanda karşılaşır.Köylünün elinde balta ,yerde uzanıp yatan bir çok fidan..köylü kardeşim hepsinin canına okumuş. İkisi arasında şöyle bir konuşma geçer :

—Ormana çok büyük zarar vermişsin..? Sana zabıt tutmak zorundayım.

—Ormancı Ağbi..beni af et..bir daha olmaz..!

—Hayır edemem..çünkü şikayet olursa,beni de görevden alırlar.

—Ormancı Ağbi..ben hapse girersem evdekiler perişan olur..! —Onu zamanında düşünseydin..?

—Ağbi ben şayet mahkum olursam ve tekrar çıkarsam,bu yaptığını senin yanına bırakmam.

Ormancı adamın baltasını alır,zabt tutar ve mahkemeye verir. Mahkeme sonunda köylü hapse düşer bir mütdet yatar cezasını tamamlayarak dışarı çıkar. Karşıyaka ‘da eski Adana Devlet Hastahanesi civarındaki Kozan Çarşısı denilen yerde birbirlerini uzaktan görürler. Şeytana nalet olsun diyen ormancı adamla karşılaşmak istemez,ve yön değiştirerek başka bir sokağa girer. Bunu fark eden köylü arkasından koşarak bağırır.. “ORMANCI AĞBİ ..GİTME DUR…! Ormancı durur..

—Aha durdum.

—Kaçmıyorum. Öldüreceksen öldür..! Vuracaksan vur…! Senden korkmuyorum…!

—Ne vurmasından,ne öldürmesinden bahsediyorsun sen Ormancı Ağbi..? Sen benim hayatımı kurtardın. Ben cezaevinden çıkınca,Devlet mahkumlara iş verdi. Güzel bir işim var. Cebimde param var.Yokluktan kurtuldum. Ben sana teşekkür etmek için ardından koştum.Sana çağırdım. Bir taraftan eski mahkumlara iş verip,kredi ve her türlü desteği sağlayarak topluma tekrar kazandırmaya çalışılırken,bir taraftan da hiç suça bulaşmamış,işsiz güçsüz pırlanta gibi yavrularımızı kaybetmeyelim..? Onları göz ardı etmeyelim..? Onları asla unutmayalım. Vatanına Milletine Bayrağına sevdalı binlerce Üniversite mezunu asgari ücretle iş bulamazken, Enerjilerinin ve heyacanlarının zirvede olduğu bir dönemde,fidanlarımızı bir boşluğa bir karamsarlığa düşürerek. Onları uyuşturucunun ve kötülüklerin kucağına atmayalım. Pirince giderken ,evdeki bulgurdan olmayalım..! Haksız mıyım..? Ne dersiniz…? Sizce hangisi tercih edilmeli..? ORMAN TEŞKİLATININ VEFAKÂR CEFAKÂR ORMANCILARINA VE TÜM PERSONELİNE SELAM OLSUN.HEPSİNE SAĞLIK DİLİYORUM.. ARAMIZDAN AYRILANLARIN MEKANI CENNET OLSUN. HEPİNİZE SELAM VE SEVGİLER.. Hoşça kalın.. Sevgi ile kalın.

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.