SON DÜZLÜK!! (1)

17.11.2022
82
SON DÜZLÜK!! (1)

 

Seçime 10 gün kala Türkiye genelinde hareketlilik başladı. Adaylar birer birer ortaya çıkarak Orman Muhafaza Memurlarına ulaşmış, gönül tellerine dokunmaya çalışarak Orman Muhafaza Memurlarının geleceği için işletme işletme, şeflik şeflik gezmeye başlamışlar. Öncelikle aday olan tüm meslektaşlarıma ve meslek büyüklerime kolaylıklar diliyorum.

Bu yarışta değişik bir detay daha gösterildi bize. Yetkili sendika olan Toçbirsen sendikacılığı becerememiş ki dernekçiliğe de el atmış. Yetkili sendika olarak Orman Muhafaza Memurlarını savunmaktan aciz düşmüş olacak ki bu işi dernek çatısı altında yapmak gibi bir hayale kapılmış. Hayırlı uğurlu olsun.

Emekli Orman Muhafaza Memuru ve Toçbirsen eski genel başkan yardımcısı Nail Süngü ağabeyim adaylığını açıklamış. Allah yar ve yardımcısı olsun derdim ama belli ki işini Allah’a bırakmamış. Sırtını mevcut dernek yönetimi ile Toçbirsene dayayarak MADDİ ve manevi olarak destek almaya başlamış bile.

Şundan eminim ki Nail Süngü ağabeyim Toçbirsen Genel Başkan Yardımcısı iken ve halen yürüttüğü denetleme kurulu üyeliği sırasında, Orman Muhafaza Memurları için yaptığı hizmetlerin, fedakarlıkların ve vermiş olduğu mücadelenin aynını, şayet olur da Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneği Başkanı olursa fazlasıyla yapacaktır. Bundan en ufak bir şüphem yok.

Ancak keşke bu hizmet yoluna yetkili ama özellikle Orman Muhafaza Memurları için etkisiz olan sendikasını arkasına almadan girişseydi.

Ben Toçbirsen üyesi değilim ama Toçbirsen e üye olan ve OMMB Platformu ile birlikte yürüyen yüzlerce Meslektaşım var. Lafa sıra gelince haktan hukuktan, adaletten ve kul hakkından dem vuran yetkili sendika hangi akla hizmet ederek üyelerinin parasıyla dernek seçimlerine müdahil olabilir. Arkadaşlar siz aklınızı ve imanınızı peynir ekmekle mi yediniz. Bu hırs neden?!
Elinizde tüm imkanlar varken, Orman Muhafaza Memurlarının uğradıkları haksızlıklara sessiz kalırken bu hırsınız neredeydi? Bu iyi niyetinizi neden göremedik. Adaletsiz ve kayırma ile yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında mağdur olan Orman Muhafaza Memurları bizim aracılığımızla ses çıkardığında büyüyen tepkiler üzerine “BİR KISIM ÇALIŞANLAR” diyerek ünvanımızı bile ağzınıza alamayıp, ardından bize yakıştırdığınız “BİR KISIM ÇALIŞAN” sıfatına gelen tepkiler üzerine yaptığınız U dönüşünü biz unutmadık. Meslektaşlarımız da unutmamıştır.

Şimdi kalkmış derneğe çomak sokarak Orman Muhafaza Memurlarının son sesini de kesme mücadelesine girişmek, bunu da bu kadar aleni yapmak abesle iştigal değildir de nedir? Bu konuda umuma açık alanda yapılan konuşmalar maalesef bize kadar geliyor. Bu kelamlar “YETKİLİ SENDİKAYIM” diye ortalıkta arz-ı endam eden bir Stk ya yakışmıyor.

Biz arkamızı önce Allah’a, sonra da Meslektaşlarımıza dayadık. Düsturumuz da, “HER ŞEY ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI İÇİN, ORMAN MUHAFAZA MEMURLARINA GÖRE VE ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI İLE BİRLİKTE” dir. Gerisi Meslektaşlarımızın teveccühüdür. Orman Muhafaza Memurları gereğini yapacaklardır.

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.