ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI NEDEN HALÂ GİH KADROSUNDA GÖREV YAPAR?

19.06.2020
1.657
ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI NEDEN HALÂ GİH KADROSUNDA GÖREV YAPAR?

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI HANGİ MANTIKLA GİH KADROSUNDA GÖREV YAPAR?

Orman Muhafaza Memurları Genel İdari Hizmetleri sınıfında görev yapmak zorunda bırakılan 20. ve 21. yüzyılın modern zaman köleleri olmaya devam ediyorlar. Bize dayatılan görev tanımı ne Anayasaya, ne İLO sözleşmelerine ne ekonomik eşitliğe, ne de vicdanlara uymamaktadır.

657 sayılı devlet memurları kanununa göre ;
Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH) kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve kanun kapsamında diğer 9 sınıfa girmeyen memurların bulunduğu sınıftır. Haftalık mesai saatleri 40 saattir. 8 5 çalışır, hafta sonu tatil yapar, ek gorev yada ikinci bir emir yoktur. Mali sorumluluk olmadığı sürece silah taşımazlar. Asli görevleri, adli işlem yapmak ya da koruma memurluğu yapmak değildir. Resmi ve idari tatillerde nöbet sistemi ile çalışmaya devam etmezler. İşe giderken yanlarında sinek ilacı, damga, kumpas, efreş, dikili ya da yuvarlak ağaç ölçü tutanağı, suç zabtı, zehirlenmelere karşı amonyak, yaralanmalara karşı ilk yardım malzemeleri, silah, yedek şarjör, çizme, eldiven, yedek elbise, yağmurluk bulundurmazlar.

Sabah sekizde işe gelir, çaylarını kahvelerini yudumlayarak masa başında görevlerini yaparlar. Öğle saatlerinde diledikleri yerde sosyalleşir, yemeklerini yer, akşam beş dedimi de ceketlerini giyer evlerine giderler. Boş vakitleri planlıdır. Halı sahada maç yapar, eş dost ziyaretlerine gider, imkanı olanlar oltalarını alır balığa çıkar, olmayanlar kahvede tavla, pişpirik oynar, diledikleri zaman da evlerinde vakit geçirirler. Haftada iki gün (Cumartesi ve Pazar günleri) izinlidirler. Yaptıkları işle alakalı hiç bir işle uğraşmaz ve aranmazlar.
Genelde WhatsApp grupları olmaz, gece kurumsal iş ve işlemler yapmaz, yarınki iş planları ile ilgili kimseyi (şoför, muhtar, işçi, kesimci, operatör, ormancı) aramak zorunda kalmaz, saat 11-12 de telefonla ya da WhatsApp aracılığıyla amiri ya da başkaları tarafından aranmazlar. Görevde yükselmek için herhangi bir okulu bitirmeleri yeterlidir. Bulundukları yerin en üst kademesine kadar yükselmeleri mümkündür. Aynı anda aynı görev için hem amirine hem de Cumhuriyet Savcısına hesap vermez, aynı iş için çift haneli daire başkanlıkları tarafından hesaba çekilmezler.
Üzerlerindeki tek zimmet ya bir kalem açacağı, ya bir dolap, ya da bir bilgisayardır. Çalıştıkları koridorda genelde güvenlik kameraları bulunur. Yani zimmetlerinde bulunan eşyaları kimse öyle rahat rahat elini kolunu sallaya sallaya alıp (kalem açacağı hariç) götüremez. Yani sorumluluk alanları da, yaptıkları iş de, hesap verecekleri merci de sınırlı ve belirlidir. Ucu açık emirlere, farklı birimlerin yetki ve sorumluluklarına, mali bir sınırı olmayan zimmetlerle uğraşmazlar.
Bu kadroya sahip olup da (GİH) Bu sorumluluklara sadece Orman Muhafaza Memurları LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR!

Yazının sonunda Orman Muhafaza Memurlarının yapmak zorunda olduğu görev ve sorumlulukları da yazmayı düşündüm. Ama o kadar çok görev ve sorumluluk var ki, ve bunları her makama o kadar çok yazdık ki, tekrar etmenin bir faydası olacağı aklımın ucundan en fazla üç saniye kadar geçti.

Ancak özellikle Meslektaşlarımın hangi kadro adı altında hangi işleri yaptığımızı hatırlamalarını umuyorum.
Bütün olanlara rağmen bizlerin hala GİH Sınıfında görev yapmamıza neden olanları önce vicdanlarına sonra da Allah’a havale ediyorum. Hepimiz için de bir an önce adil bir çalışma sisteminin getirilmesini ve hakettiğimiz şekilde muamele görmemizi diliyorum.

Ahmet Özdemir

Orman Muhafaza Memuru

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.