ORMANLARIN KORUNMASI SUÇ VE SUÇLULARIN TAKİBİNİN YAPILMASI AYRI BİR BİRİM OLMALIDIR!

04.07.2020
1.092
ORMANLARIN KORUNMASI SUÇ VE SUÇLULARIN TAKİBİNİN YAPILMASI AYRI BİR BİRİM OLMALIDIR!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ HAYATA GEÇİRECEĞİ ÇEVRE, DOĞA VE HAYVANLARI KORUMA POLİSİ UYGULAMASI HAKKINDA

Yıllardır OGM bünyesinde yer alan Ormanların ve Doğal Hayatın Korunması görevi anlaşılacağı üzere İçişleri Bakanlığının bünyesinde faaliyet gösterecek. Yıllardır bunun mücadelesini vermeye çalışan Orman Muhafaza Memurları, maalesef kendi kurumları tarafından kabul görmeyen bu önerinin İçişleri Bakanlığı tarafından şimdilik sınırlı da olsa hayata geçirilmesini sonuna kadar desteklemektedir. Ormanların devamlılığını sağlanması kadar, Muhafaza edilerek korunması ve bünyesinde barındırdığı tüm canlı ve cansız varlıkların korunması da önemlidir. Maalesef Orman Muhafaza Memurları asli görevleri olan ormanların korunması işine özellikle son yıllarda üretim işlerinin artması sebebiyle gerekli vakti ayıramamış, bu nedenle ormanların korunması ikinci plana atılmıştır.

OMMB Platformu olarak İçişleri Bakanlığımızın ön gördüğü ÇEVRE, DOĞA VE HAYVANLARI KORUMA POLİSİ UYGULAMASININ kapsamının genişletilerek, ÇEVRE, ORMAN VE HAYVANLARI KORUMA POLİSİ olarak düzenlenmesini, ormanların korunması işi de dahil olmak üzere tüm yaban hayatı, avcılık, kaçakçılık ve bilimum diğer tüm iş ve işlemlerin bu birim tarafından yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu birime alınması gereken memurların da Ormancılık bölümlerinden mezun olan ve devletimizin öngöreceği şekillerde sınava tabi tutularak, gerekli adli ve kolluk eğitimleri de verildikten sonra bu görevde istihdam edilmesi gerekir. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı görev yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün de bu birim altına gerekli eğitimler verildikten sonra ilave edilmesi gerekmektedir.
Ormanların devamlılığını sağlamak, gerekli silvikültürel müdahalelerde bulunmak ve üretim işlerine devam etmek de Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülmelidir. Bu şekilde hem ormanların devamlılığı hem de korunarak gelecek nesillere artarak ulaştırılması noktasında daha başarılı sonuçlar alınacaktır.
Bu uygulamanın sonucunda da Orman Muhafaza Memurları yaptıkları işlerde daha profesyonel ve verimli bir şekilde görevlerini yapmış olacak, yıllardır savunduğumuz mesleki branşlaşma hayata geçecektir.
OMMB Platformu olarak İçişleri Bakanlığımızın özellikle bu birime alınacak memurların Ormancılık bölümlerinden seçilmesi en büyük temennimiz ve talebimizdir.
OMMB Platformu

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mustafa Dursun dedi ki:

    İç İşleri Bakanlığının;
    #CanlıYayın📡 |📍Ankara | Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu
    #HAYDİ🌳🐴🐶🐈

    Oluşumu ile İlgili Görüşümüz;

    Hayatın her alanında olduğu gibi yaşanan boşluklar; zaman kaybı, iş kaybı ve değer kaybı olması nedeniyle içine düşülen ‘duygusal boşluğun derinliği’ kadar önemli ve etkili bir göreceli kavramdır, bence…
    Hele bir de söylenenlere kulak tıkanmış ise, Susanna Tamaro’nun da dediği gibi ‘anladım ki, boşluk ancak ölümü özümseyene dek varlığını sürdürebiliyor’ savı da kaçınılmaz olacaktır.
    Elbette birileri yaşanan bu boşluğu dolduracaktır. Tamamının doldurulması da dileğimizdir. Yetki gaspı gibi görünse de zaten kendi kurumunca da memurun yetkileri budanmış, tefrik edilmiş; gasp edilmiş değil midir?
    Zaman zaman basın yayın organlarında, OGM ve DKMP Genel Müdürlüğü koruma hizmetleri de Emniyet sınıfına dahil edimelidir, demiştik ama kim kulak asmıştı ki. Ancak şimdi belki bir kulak misafiri olabilirler.
    Geçtiğimiz aylarda bir sahil kentinde DKMP görevli bir meslektaşımızın avcılar tarafından (faili meçhul) katledildiğini hepimiz biliyoruz.
    Eline kompas verilen memurundan silah ve teçhizat yönüyle kat kat üstün olan uzun menzilli yivli silahlarla yatıp kalkan psikopat ruhlu (sözüm onlara) avcıya karşı caydırıcılığı bile tartışılırken av gibi ormanı da aşırmayı mübah sayan zihniyetle başetmenin yolu yine güçlü ve caydırıcı bir teşkilattan geçmez mi? Teşkilatta gelinen noktayı idrak etmedeki sessiz derinlik de bir boşluk değil midir?
    Bu uygulamaya geç bile kalınmıştır.
    Teşkilat, çalışanına sahip çıkmıyorsa, birileri dediğimiz de sorumluluk duygusuyla sahiplenen yine bir Bakanlığımız olan İç İşleri Bakanlığı bu boşluğu dolduracaksa bundan memnuniyet duyarız, yeterki tamamına sahip çıksın…
    Kazasız, yangınsız bir ormancılık diliyorum…
    Mustafa DURSUN
    Em. OMM