ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ MESAİ SAATLERİ HAKKINDA..

29.12.2020
4.434
ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ MESAİ SAATLERİ HAKKINDA..

Mesleğini severek yapan ve mesleğin kutsiyetine inanan bir Orman Muhafaza Memuru olarak üzerine alınan kim varsa soruyorum;

Ülkemizde görev yapan tüm memur ve işçiler için belirlenen mesai saatleri ve haftalık izinler Orman Muhafaza Memurları için neden resmi olarak belirlenmez?

Tüm sendikalar (ki mesleğe başladım başlayalı üç büyük sendika da yetkili olarak o sarhoşluk verici makamı meşgul etmiştir) bu zamana kadar Orman Muhafaza Memurlarını çeşitli vaadlerle kandırmış (SİZİ GOLLUK YAPACAAAZ, TEKNİKER EDECEEEEZ, GÖREVDE ZIPIR ZIPIR ZIBLADACAAAZ vbç. gibi gibi gibi) ancak Genel Müdürlük tarafından iki satırlık bir yazı ile “Orman Muhafaza Memurlarının mesai saatleri şu ve şu saatler arasıdır, Haftanın şu ve şu günleri arası resmi izinlidirler” gibi basit bir yazıyı değil yazdırmak dile getirmekten bile aciz haldedirler.

Biz ne zaman haksızlığa uğradıysak bu “AĞALAR” nedense sessiz kalmış, ve maalesef bizler de kurumu karşımıza alma pahasına bu haksızlıkları mahkemelere taşımış, ya fişlenmiş ya da görevden atılma tehlikesi ile karşı karşıya gelmek zorunda bırakılmışız.

Özellikle söz konusu Orman Muhafaza Memurları olduğunda bu “SENDİKA AĞALARI” ünvanımızı bile anmaktan aciz hale gelmiş, haksızlığa uğrayan sadece Orman Muhafaza Memurları olmasına rağmen (en son ünvan değişikliği ve görevde yükselme sınavında 90 ve üstü puan almalarına rağmen pinpon topunun ağırlığını bilemeyen meslektaşlarımız sesini çıkardığında) “BİR KISIM ÇALIŞANLAR” diyerek (köpekten korkan çocuğun kaçarken annneeeee diye eliyle işaret yapması gibi) OGM de bulunan gayrı resmi “KAST” sisteminde ne kadar aşağıda ve ünvanının dahi anılmasının gereksiz olduğunu üzerine basa basa ifade etmişlerdir.

Lafa sıra gelince “CANSİPERANE” bir şekilde haklarımız için mücadele ettiklerini her fırsatta dile getiren “SENDİKA AĞALARI” icraata sıra geldi mi yalan, riya ve tehditle üye kaybının önünde durmaya çalışıyorlar.

Orman Muhafaza Memurlarının hala mesai saatleri belli değil “SENDİKA AĞALARI”!! Bir iş yapacaksanız yalanla dolanla uğraşmayın! Yok kanun meclise geldi, tek ayağının üzerinde duruyor, az sonra amuda kalkacak, birazdan halay çekecek diyerek bizleri kandırana kadar ilk önce çalışacağımız ve dinleneceğimiz zamanların belirlenmesini sağlayın! Bu iş öyle “100 saat fazla çalışma ücreti kazandık” diyip bizi kölelik sistemine bir adım daha yaklaştırmakla olmuyor “AĞALAR”!
Ne Teknik Hizmetler Kadrosu için samimi olarak çalıştığınıza inanıyorum ne de Orman Muhafaza Memurlarının menfaatine en ufak bir iş yaptığınıza inancım var. Ve şunu da biliyorum ki bir çok Meslektaşım da aynı benim düşündüğüm gibi düşünüyor. Ama kimi bu “AĞALARDAN” korkularına, kimi de “Allah’dan bulsunlar” temennisi ile susuyorlar. Ancak bu ne zamana kadar sürer Allah bilir.

Benim çocuklarım benim ne zaman işe gideceğimi bilirler. Ne zaman döneceğimi sormazlar bile. Çünkü bilirler ki her ne kadar 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olsa da aslen kölelik düzeninde yer almış “BİR KISIM ÇALIŞAN” dır babaları.. Bu kadar basit bir sorunun çözümünde inisiyatif alamayan da “YETKİLİYİM” ya da, yetkisizim ama “ETKİLİYİM” diye ortalarda dolaşmasın! Bakın da balon gibi şişen cüsseniz bir toplu iğne darbesi ile sönmesin..

Son olarak kimse unutmasın ki, Allah (cc) zalimleri imhal eder, fakat asla ihmal etmez. Şimdi atlar birileri “biz zalim miyiz” diye.. Buna da siz kendiniz karar verin…

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.