SÜREKLİ ORTALIĞI KARIŞTIRANLAR ŞİMDİ NEREDE?

07.01.2021
1.829
SÜREKLİ ORTALIĞI KARIŞTIRANLAR ŞİMDİ NEREDE?

Geçen yıl Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, Hatay Orman İşletme Müdürlüğü, Kırıkhan Orman İşletme Şefliği sınırlarında çıkan ve Kırıkhan Devlet Hastanesi’nin arka tarafında meydana gelen orman yangınında yaklaşık 29 ha ormanlık alan yanmıştı. Kurum personellerimiz tarafından bu gün (07.01.2021) itibariyle bu sahanın tamamına fidan dikmeye başlandı. Büyük özveri ile devam eden yanık sahanın fidanlama süreci en kısa zamanda tamamlanmaya çalışılıyor. Yangının vermiş olduğu zararın bir an önce giderilmesi için kurumumuz tarafından her türlü çaba gösterilmektedir.

Ancak, şunu da belirtmeden geçmek istemiyoruz. Bu sahanın yanmasının akabinde ortamı gerip, Kırıkhan İşletme Şefliğimizi basan ve “biz bu işin takipçisi olacağız gerekirse bu alana çadır kuracağız şayet fidan dikimi olursa 1000 kişilik ekibimizle gelip yardım edeceğiz” diyen “SÖZDE” çevreci gruptan bir kişinin dahi fidan dikme çalışmalarımıza katılmaması çok manidar oldu. Lafla peynir gemisinin yuruyemeyecegini bir kez daha görmüş olduk. Yapılan her çalışmamıza art niyetli bakan, yangınlarda dahi nemalanmaya çalışan bu güruh, “ÇEVRECİYİZ” algısı yaratarak OGM personelini “Kundakçı, Talancı, Rantçı” diye yaftalarken, yapmaya çalıştıkları şey kamuoyu önünde kurumun ve çalışanlarının itibarını zedelemekten ibarettir. Bunu yapmaya çalışırken de şov amaçlı gösteriler, toplantılar ve Kırıkhan Orman İşletme Şefliğinde yaşandığı gibi baskınlar yaparak vatandaşlarımızı Kurumumuza ve dolaylı olarak da Devletimize karşı kışkırtmaya çalışmaktadırlar.

Bizler, Orman Muhafaza Memurları olarak ülkemizin geleceği olan ormanlarımızı her türlü tehlikelere karşı korumak ve devamlılığını sağlamak için zor şartlar altında 7/24 görev yaparken, birilerinin yapılanları görmezden gelmesi ve bizleri günah keçisi ilan etmesi verdiğimiz emeğe yapılan en büyük saygısızlık ve haksızlıktır.

Kırıkhan handa yaşananlar göstermiştir ki, ormanı sevmek çok bağırmakla ve hakaret etmekle değil, Orman varlığını korumak ve geleceğe fidan dikmekle olmaktadır.

O yüzden gelin, YEŞİL VATAN HEDEFİNDE BİRLEŞELİM!!

UNUTMAYIN Kİ

#Ormanvatandır

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.