HERŞEYE RAĞMEN ADAYIZ!

14.09.2022
82
HERŞEYE RAĞMEN ADAYIZ!

 

Bilindiği üzere Kasım ayı içerisinde Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği Olağan Genel Kurulu yapılacak ve tüm Orman Muhafaza Memurlarını önümüzdeki üç yıl için temsil edecek dernek yönetimini seçmek üzere Batı Karadenizimizin şirin ili olan Düzce’de Türkiye’nin her yerinden meslektaşlarımızla buluşacağız.

Öncelikle bu seçimin 53 yıllık mazisi olan derneğimize ve tüm meslektaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Ancak seçimlere dair Sayın Dernek Başkanımızın ve yönetici olarak görev yapan büyüklerimizin OMMB olarak seçimle alakalı sorduğumuz sorulara verdikleri cevaplar maalesef bizleri hayrete düşürdü. Sayın yetkililer neredeyse seçime gelmeyin diyecek kadar rahatsız olmuşlar, 7000 den fazla Meslektaşımızı temsil eden başkalarıymış da onları o göreve zorla oturtmuşlar gibi bir hava yaratmaya çalışıyorlar.
OMMB adına soru soran arkadaşımıza verdikleri cevaplar binlerce Orman Muhafaza Memurunu temsil eden STK yöneticilerine yakışmamıştır.

Konuşma her ne kadar iki kişi arasında olmuşsa da, konuşulan mevzular 7000 Orman Muhafaza Memurunu ilgilendiren mevzular olduğu için kısmen de olsa değinmeden geçilmemesi gerektiğini düşündük.

İlk konu seçimlere katılacak arkadaşların kalacak yer ve yol masraflarının nasıl düzenleneceği ve üyelere yapılacak yolluk ödemesinin ne şekilde gerçekleşeği idi. Sayın Muhasibimizin söylemi ile, “temsilcisi olmayan işletmelerden gelenlere ödeme yapamayız. Onlar kendi yol paralarını kendileri ödeyecek. Konaklama işinin nasıl olacağını biz de uzun zamandır düşünüyoruz. Kasımda yapılacak yönetim kurulu toplantısında inşallah bir karar alırız” oldu. 2022 yılında göreve başlayarak derneğe üyelik kaydı yaptıran genç meslektaşlarımızın bu seçimde oy kullanıp kullanmayacağı hakkında sorulan soruya da Stk yöneticisi gibi değil de, orta düzey işveren ağzıyla “ONA DA KASIMDA BAKARIZ” diye cevaplaması ne kadar plansız, programsız ve öngörüsüz olduklarını ortaya koymuştur. Ayrıca Sayın Muhasibimiz bir de sitemini araya sıkıştırarak “yahu bir işletmeden 24 kişi üye oluyor ancak kimse beş kuruş aidat yollamıyor. Yazıklar olsun, biz bir sürü yazışma yapıyoruz, bir sürü posta, zarf, kağıt gideri yapıyoruz, haram olsun.” diyerek üye olan ve aidatını yatırmayan meslektaşlarımıza da kendince haklı sitemde bulundu.

OMMB Platformu olarak bu sorunların varlığını kabul etmekle birlikte, sorumlusunun tamamen dernek yöneticileri ve derneğin yönetim şeklinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

Biz üç yıl önceki seçimlerde bu seçim garabetinin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini söylerken bize yapılan hakaretleri ve haksız yakıştırmaları dinleyip bıyık altı gülen güzide abilerimiz, bugün aidat ödemeyenlere beddua etmeye başlamışlar. Bizim hakkımızda “Derneği çoluk çocuğa mı bırakalım” diyenler şimdi genel kurulu yapmaktan aciz, kukumav kuşları gibi kara kara ulaşım ve konaklamayı nasıl yapacaklarını düşünüyorlar. Üstelik de şark kurnazlığı yaparak temsilcisi olmayan işletmelere nasıl para vermeyiz diye ince hesaplar yapıp, bir de bu durumu garantiye almak için “YÖNETİM KURULU KARARI” almayı planlıyorlar.
Keşke zamanında bizi dinlemiş olsalardı. Keşke kendilerini değil de Orman Muhafaza Memurlarını düşünerek hareket etselerdi. Şimdi ne seçim için yol masraflarını, ne de konaklama masraflarını düşünüyor olacaklardı. Sanki derneğin bu hale gelmesinin sebebi biz Orman Muhafaza Memurları olmuşuz gibi bir de Meslektaşlarımızın suçlanması Muhterem yöneticilerimize yakışmamıştır.
Yazık!!
53 yıllık, Türkiye genelindeki STK lar içinde en saygın STK lardan biri olan Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneğini düştüğü durum ne bu Mesleğe ne de Meslektaşlarımıza reva görülemez!

OMMB Platformu olarak biz, Genel Başkan Adayımız İbrahim Uysal ile birlikte herşeye rağmen, önümüze hangi engellemeler konulursa konulsun, başta seçim sistemi olmak üzere, Derneği dört bir yandan kuşatmış prangaları kırarak günün şartlarına göre tekrar düzenleyerek daha aktif hale getirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bizimle birlikte hareket eden, bize inanarak her türlü desteği veren tüm Meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

HER ŞEYE RAĞMEN OMMB!!

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.