SEÇİM SİSTEMİ HAKKINDA

18.09.2022
79
SEÇİM SİSTEMİ HAKKINDA

 

Kasım ayında Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneği Olağan Genel Kurulu yapılacak. Oy kullanmak için gerekli şartları taşıyan Meslektaşlarımız, seçime katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından dernek başkanı ve yönetimini seçmek üzere Düzce’ye akın edip, kendisini tüm ülkede temsil edecek Başkan ve yönetimini seçecek.

Tabi uzaktan gelen arkadaşlar için Düzce’ye gitmenin de, konaklamanın da bir maliyeti olacak. Bu zamana kadar Derneğimiz bir şekilde bu işin üstesinden gelmiş, Genel kurullar bir şekilde idare-i maslahatla halledilmiş ve çok da büyütülecek sorunlar yaşanmamıştır.

Ancak bu genel kurul belli ki hem dernek yönetiminde, hem de oy kullanmak üzere Düzce’ye gitmeyi düşünen meslektaşlarımızda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Daha önceki genel kurullarda 500-600 kişi ile seçim yapmaya alışık olan dernek yöneticileri, bu sayının 3/2 sini yakın mesafede bulunan (Düzce, Sakarya, Bolu, İzmit, Karabük, Kısmen Bursa ve Kastamonu) illerinden gelen arkadaşlarımızdan oluştuğu, en azından konaklama gideri ve yakın mesafe olduğu için ulaşım gideri ödemeden, minimum bir giderle halledebiliyordu. Ancak bu seçim hem katılımın fazla, hem de seçime uzaktan katılacak Meslektaşımızın sayısının fazla olacağı için konaklama ve ulaşım giderleri misliyle artacaktır. 7.000 (yedibin) den fazla Orman Muhafaza Memurunun bulunduğu, binlerce Orman Muhafaza Memurlarının üye olduğu bir derneğin bu sıkıntılar baş göstermeden önce önlem alması gerekirdi.

OMMB Platformu olarak bizim önerimiz bellidir. Bu seçim garabetinin tek çözümü ŞUBELEŞMEKTEN geçmektedir. Yatak kapasitesi sınırlı olan bir ilde ve binlerce Orman Muhafaza Memurunu ağırlayacak bir bütçesi olmayan Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneğini çözümü olan sorunlarla uğraştırmak, tüm Orman Muhafaza Memurlarını mağdur etmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Dediğimiz gibi çözüm şubeleşmek ve seçimleri bu şubeler üzerinden yapmak tüm bu sorunların varlığını ortadan kaldıracaktır. Hem temsilde adalet ilkesi gereği, hem de dernek seçimlerini tüm Türkiye geneline yayılıp, üye sayısını artırarak daha güçlü bir duruş sergilemek için mevcut durumdan derhal kurtulmamız gerekmektedir.

Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneğinin bir an önce “KÜÇÜK OLSUN, BİZİM OLSUN” mantığından kurtulup, “BÜYÜK OLSUN, TÜM ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI SAHİPLENSİN” mantığına evrilmesi gerekmektedir.

OMMB Platformunun seçim sistemine bakışı nettir. Tüm Orman Muhafaza Memurlarının Düzce’ye gitmek yerine, her Orman Muhafaza Memurunun kolay ulaşım sağlayıp, konaklama yapmak zorunda kalmadan, kendi şubesinde oy kullanması gerektiğini düşünüyor ve savunuyoruz. Bu ve daha fazlası için Dernek yönetimine talibiz.

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.