Geleceğimiz İçin Adayız

06.02.2022
58
Geleceğimiz İçin Adayız

Orman Muhafaza Memurluğu asırlardır var olup tarihsel süreci ile ters orantılı olarak yaptığı işin kutsiyeti anlaşılamamış taşrada sıkışıp kalmanın verdiği sahipsizlikle türkülere bile olumsuz yansıtılmış ve halk arasında ne kadar bu tabiri pek tasvip etmesek de kısaca ORMANCI olarak adlandırılmıştır.
Bugün hangi meslektaşımıza sorarsak mesleğinizle ilgili “Bir dokun bin ah işit” tabiriyle anlatılan bir veryansın duyulur.
Bu veryansın ve şikayetler sonuna kadar haklıdır ama bu yazımız bu şikayetler hakkında değildir.
Tarihsel olarak asırlardır var olan Biz Orman Muhafaza Memurları söz konusu mesleğimizi farkındalık oluşturma,sorunlarımızı dile getirme konusunda neler yapabildik.Kime sorsanız herkes sorunların çözümü için çalıştığını söyler.Hatta o kadar iddialı cümleler kurulur ki mesleğimiz ve sorunları dünya gündeminde mi acaba diye düşündürür.
Kime sorsak herkes bir şekilde bir zaman da uğraşmıştır … Kimi sendikalarda,kimi dernekte,kimi bireysel ve bazıları da eskiden şöyle veya böyle uğraştık diye edebiyatın zirvesini yakalar..
Bu kadar uğraşlara ve uğraşanlara rağmen bir arpa boyu yol alamadığımız ortada…
Bütün bu çalıştık,çözdük,çalışıyoruz ve çözüyoruz söylemleri gösteriyor ki kişisel sorunların çözümü noktasından öteye geçmeyerek kişisel hedefler için çözümün parçası olunmuştur…
Sahi meslektaşlar olarak bugüne kadar neler yaptık bunu hiç düşündük mü? Eminiz ki bu soruya bireysel bir cevap vermek istesek hep bir mazeretler öne sürer birbirimizi değişik ve meslektaş olma adabına yakışmayan ithamlarla suçlarlarız.Oysaki soru kendimizedir ama cevap hep birileri üzerindendir.

Bizden önceki abilerimiz Derneğimizi kurmuş bir umut olsun diye ama biz ona bile sahip çıkamamış ve biz sahip çıkıp sahiplenmedikçe liyakatsiz ellerde acınacak bir hale düşmüş varmış yokmuş arasında kalmış ve bu durumdan rahatsız olmadan hala ve hala her zaman yaptığımız gibi kendimizi değil arkadaşlarımızı suçlamış ve hala da acımasızca devam ediyoruz.
Ortada sebebi her ne olursa olsun görevini ifa edemeyen bir derneğimiz ve bu derneğe sahip çıkmayan,çıkamayan biz Orman Muhafaza Memurları var.Mazeretlerimizin sebebi her ne olursa olsun sadece bizlerin adı,aidatları ve yönetimi ile bizim olan bir Dernek var.Hiç bir sebep ve mazeret bizi haklı yapmaz, yapmamalı ….
Üç yılda bir de olsa,bölgesel bir algı oluşturulsa da yapılan bir seçim ve bu seçimlere özgürce katılma ve aday olma süreci var. Orman Muhafaza Memurları ve sorunları adına içinde en ufak bir kıpırtı olan tüm meslektaşlar için bir şeyler yapma,bir şeyleri düzeltme,kronikleşmiş sorunlarımıza çözüm bulma adına uğraş verilebilecek bir süreç var.Yeter ki hepimiz bir şeyleri çözmek için kendimize ve meslektaşlarımıza güvenip birlik olmak yolunda bir adım atalım…..

‘Çözümün bir parçası olmayan herkes sorunun bir parçasıdır’ der eskiler… Eğer sorunun değil çözümün bir parçası olmak istiyorsanız,düşüncelerinizi soruna değil çözüme odaklayın…

Herkesin bildiği gibi Orman Muhafaza Memurları Birliği (OMMB) adında ülkemizin dört bir yanından mesleği için bir şeyler yapabilme umuduyla meslektaşlarımızın bir araya gelerek oluşturduğu,ilk kurulduğundan bu yana meslektaşlarımız arasında bir ve beraber olalım, sorunlarımıza beraber çözüm arayalım,Memleketimizin neresinde olursa olsun bir sorunla karşılaşan meslektaşımız sorununu dile getirsin ve yalnız olmadığını bilsin birimize destek olalım amacıyla kurulmuş ve bu hedefte ilerlemektedir.
Bu hedeflere ulaşmak yolunda hep birlikte sorunlarımıza çözüm bulmak adına,Derneğimizin sorunlarımıza daha aktif çözüm bulma noktasında daha aktif bir yönetimle ve bölgesel şubelere ayrılmış, her şubenin kendi bütçesi ile bölgesel sorunlara kendi kaynağında müdahale edebilmesi adına OMMB olarak aday olmayı görev bildik ….

Bu adaylık sürecinde her meslektaşımızın desteği başta olmak üzere her meslektaşımızın görüş ve önerilerine ihtiyacımız vardır.Hep birlikte bir şeyler yapabilmek için herkesin görüş ve önerilerini yorum olarak paylaşmalarını istiyor ve bekliyoruz…

 

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.