OMMB PLATFORMU OLARAK SÖZ VERİYORUZ

22.02.2022
214
OMMB PLATFORMU OLARAK SÖZ VERİYORUZ

Bize güvenenlerin başını öne eğdirmeyeceğiz. Olmazsa olmaz dediğimiz, Orman Muhafaza Memurlarının birlik ve beraberliği için gereken ne ise hep birlikte hayata geçireceğiz. Şayet meslektaşlarımız bizleri bu göreve layık görürlerse, yönetime geldikten sonra geçen seçimde ne söz verdiysek yerine getirmek için tüm Orman Muhafaza Memurları ile birlikte mücadele edeceğiz. Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneği tüzüğüne uygun bir şekilde idare edilecek. Daha sosyal, daha aktif, daha birleştirici bir hale getirilecek. Bunun için;

1- Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneği Genel Merkezi Ankara’ya taşınacak. Düzce de ise Orman Muhafaza Memurları Müzesi kurularak derneğin kuruluşundan itibaren yaşananlar ile görevi başında Şehit olan meslektaşlarımızın anıları yaşatılacak.

2- Bundan sonra yapılacak olan seçimler için kimse maddi bir külfete girmek zorunda kalmayacak.

3- Tüm Orman Muhafaza Memurları bulundukları dernek şubesine giderek gelecekteki genel başkanlarını seçecek. Yani Düzce ve civarında bulunan ve 1-2 saatlik bir yolculukla oy kullanmaya giden meslektaşlarımızla, Van’da, Antalya’da, Kastamonu’da, Konya’da, Muğla’da, Adana’da bulunan meslektaşlarımız maksimum aynı mesafede bulunan Şube Merkezine giderek oy kullanacaktır. 350-400 oy alan hiç kimse 6500 kişinin temsilcisiyim diyerek başkanlık yapamayacak. Temsilde adalet ilkesi gereği her bölgedeki meslektaşlarımız aynı etki ve oya sahip olacaktır. Artık dernek başkanlığı kriteri Düzce ve etrafından olmak değil, Orman Muhafaza Memurları için çalışmak olacak.

4- Sırf muhalif ve dernek yönetimini eleştirdi diye kimse dernekten uzaklaştırılamayacak. Küstürülen tüm meslektaşlarımızın tekrar dernek üyeliklerinin önü açılacak.

5- Yetkili yada yetkisiz tüm sendikalara eşit mesafede ve işbirliği içinde hareket edilecek.

6- En geç üç yıl içinde Dernek Genel Merkezi Ankara’ya kendi binasına taşınacak ve mutlaka bir misafirhaneye sahip olacak.

7- ilk bir yıl içinde Orman Muhafaza Memuru meslektaşlarımızın çocuklarına Üniversite sınavından alınan puan sıralamasına göre en az 50 kişi olmak kaydı ile karşılıksız burs verilecek.

8- Derneğe üye olsun yada olmasın her Meslektaşımıza hukuki destek verilecek.

9- Yapılacak yardım talebinde “ÜYEMİZ Mİ” sorusu tarihe karışacak.

10- Orman Muhafaza Memurlarının hakları için ne gerekiyorsa hep birlikte yapılacak.

11- Orman Meslek Yüksek okullarından en az birinden mezun olan Orman Muhafaza Memuru adaylarının da derneğe üye olabilmeleri için tüzük değişikliği yapılacak.

12- Orman Muhafaza Memurlarının lisans tamamlayabilmeleri için OGM ve YÖK arasında bir protokol hazırlanarak uzaktan eğitimle lisans tamamlamanın önü açılması için çalışma yapılacak.

13- Tüm Orman Muhafaza Memurlarının derneğe üye olmaları ve şeffaflık adına derneğin yaptığı faaliyetler hem derneğe ait Web sayfasından hem de sosyal medya üzerinden aylık e-bülten olarak yayınlanacak.

OMMB Platformu olarak misyonumuz Orman Muhafaza Memurlarının birlikte hareket etmesini sağlamak ve gelecekte hakettikleri saygınlığa ve sosyal haklarına kavuşması için mücadele etmektir. Bunun için tüm meslektaşlarımızın Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneğine üye olup bizleri desteklemesini talep ediyoruz. OMMB olarak biliyoruz ki biz birlikte başaracağız.

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.