ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI VE EMEKLİLERİ DERNEĞİ NE YAPMAK İSTİYOR?

10.02.2022
110
ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI VE EMEKLİLERİ DERNEĞİ NE YAPMAK İSTİYOR?

Bilmem hepimiz biliyormuyuz ama Orman Muhafaza Memurlarını direkt olarak temsil eden tek STK Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneğidir. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde ne kadar emekli ve aktif Orman Muhafaza Memuru varsa üye olacakları tek STK bu dernektir.

Ancak gelinen son noktada dernek tüm Orman Muhafaza Memurlarını kucaklamak yerine Batı Karadeniz civarında yaşayan ya da görev yapan Orman Muhafaza Memurlarını kucaklama sevdasındadır. OMMB olarak elimizden geldiğince Orman Muhafaza Memurlarını bir araya toplamaya çalışsak da bizi temsil eden tek Stk olan derneğimiz hangi akla hizmet ediyorsa derneği küçültmek için elinden geleni yapıyor!

Daha önce çeşitli nedenlerle dernekten istifa eden arkadaşlarımız tekrar üye olmak istediğinde yönetim kurulu kararı ile buna karşı çıkan dernek yönetimi bu şekilde nasıl herkese hitap edebilir? Bir önceki olağan genel kurulda Düzce de ikamet edip üye aidatlarını yatırmayan emekli abilerimizi, geçmiş üç aylık üye aidatını yatırıp alel acele oy kullanmaya getiren aynı yönetim olmasaydı belki çifte standartdan bahsetmezdik. Daha önce derneğe hiç üye olmayan arkadaşlarımızın habersiz olarak 2007’den itibaren derneğe üye yapıldığını biliyorsak ve bunun mantıklı bir açıklamasını ne biz ne de mevcut dernek yönetimi yapamıyorsa, derneğin hangi mantıkla yönetildiğini daha iyi anlarız.
Disiplin kurulu kararı ile üyelikten çıkarılan arkadaşlarımızın tekrar üyeliği için “RÜŞVET” ister gibi “üye olmasında bir engel yok ama geçmiş borçları isteyebiliriz” demek, derneğin üyeleri üzerinden rant peşinde olduğu algısını yaratacağını hiç mi hesap etmiyorlar?

Dernek kimseye babasından miras kalmadı! Kimsenin de babasının çiftliği değil! Dernek tüm Orman Muhafaza Memurlarının evidir. Orman Muhafaza Memurları için toplanma yeridir! Ormancıların Camisidir! Üç beş emeklinin hobi bahçesi, ego tatmin merkezi olamayacak kadar kutsaldır! Bu saat itibariyle herkes geçmişte attığı adımları ve gelecekte yapacaklarını çok iyi hesaplamalıdır.

6000 den fazla aktif Orman Muhafaza Memurunun neredeyse 4/3 ünün üye olmadığı, 10 binden fazla üyesi gözüken derneğin 500 üye ile genel kurul yaptığı bir ortamda, önceliği üye kaydı yaparak temsilde adaleti sağlaması gereken dernek, üye kaydı YAPMAMAK için genel kurul kararı alıyor!

Artık yeter! Tüm dernek yönetimine bir an önce şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini tavsiye ediyoruz. Üç beş düşüncesiz ve egoist yönetici yüzünden koca bir Stk nın sıkıntı yaşamasını istemiyoruz.
OMMB

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.