OMMB DERNEK BAŞKANLIĞI’NA NEDEN ADAY

27.10.2021
557
OMMB DERNEK BAŞKANLIĞI’NA NEDEN ADAY


Dört yıla yakın bir zaman önce birkaç idealist Orman Muhafaza Memuru tarafından tüm Orman Muhafaza Memurlarının bir araya toplanması ve birlikte hareket etmesi için kurulan ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI BİRLİĞİ, hala aynı şeyi savunmakta ve bu beraberliğin de Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği çatısı altında olması gerektiğine inanmaktadır.
Ancak bizim bu birlik çabalarımız belli ki ya yanlış anlaşılmış ya da ciddi manada birilerini rahatsız etmiştir.

Biz şunu biliyor ve iddia ediyoruz, OMMB olarak bizler mesleki olaylara ve durumlara, meslektaşlarımızın yaşadıkları her türlü sorunlara dernekten de sendikalardan da daha hızlı refleks gösterip, ayrım yapmadan müdahale ediyoruz. Bu manada sendikalardan da dernekten de daha aktif ve adiliz. OMMB olarak meslektaşlarımız ve kurum çalışanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan verilen her türlü mücadeleye destek vermekle birlikte uğranılan haksızlıklara karşı ilk ses veren sosyal medya platformu olduk. Bu gücümüzün farkında olarak tüm Türkiye’de bulunan meslektaşlarımızı önümüzdeki yıl yapılacak olan dernek seçimlerinde OMMB Platformu na destek olmaya davet ediyoruz.
Kimseden icazet almadan, kimsenin gönlünü hoş etmeye çalışmadan, hiçbir sendika ve/veya siyasi partinin arka bahçesi olmadan, tüm Orman Muhafaza Memurlarının daha iyi ekonomik ve sosyal haklara sahip olabilmesi için zaten devam eden mücadelemize dernek yönetimini de dahil ederek devam ettirmek için dernek yönetimine adayız.
Mevcut derneği hantal yapısından kurtarmak için, çağın gerektirdiği şekilde yönetmek için, tüm Orman Muhafaza Memurlarını kucaklamak için dernek yönetimine adayız.
Küçük bir zümreye hitap eden, Düzce – Ankara arasına sıkışıp kalmış dernek yönetimini tüm Türkiye’ye yaymak için, derneği emekli olanların zaman geçirerek ego tatmin merkezi olarak kullanılmasından kurtarıp, kuruluş ruhuna uygun bir yönetim için adayız.
Bizi tanıyan, grubumuzu takip eden arkadaşlarımız şunu bilirler ki OMMB de HİÇKİMSE başkan, başkan yardımcısı, şucu bucu değildir. Yapılacak her şey konuşulup oylanıp çoğunluk kararına göre uygulanır. Kimse keyfi hareket edemez. Üç beş kişinin söz sahibi olacağı, genele değil de özel bir gruba hizmet verme esaslı hiç bir oluşuma benzemez! Bu yüzden de yönetici sayımızı olabildiğince yüksek tutup gerekirse her bölgeye, her müdürlüğe, her şefliğe ulaşan tüm teşkilatta bulunan Orman Muhafaza Memurlarına yalnız olmadıklarını, meslektaşlarının ne olursa olsun yanlarında olduklarını en azından hissettirmek için dernek yönetimine adayız. OMMB olarak sadece bir bölgede ya da birkaç bölgedeki omm lerin değil tüm Türkiye’de bulunan arkadaşlarımızın yanında yer alabilmek için dernek yönetimine adayız.

Hala işletme müdürlüklerinde temsilci seçememiş, başına bir olay gelen Meslektaşımıza gösterdiği ilk refleksi “DERNEĞİMİZE ÜYE Mİ” olan, ardından yapılan baskılara da “AMA O BÖLGEDE ÜYEMİZ YOKTU” mazeretine sığınan bir dernek yönetimini değiştirmek için adayız.

Bu zaman kadar sıkıntı yaşayan tüm meslektaşlarımıza, “yanınızda kimse yoksa bile biz meslektaş olarak yanınızdayız” lafını, artık yanınızda kimse yoksa Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği var demek için adayız.

Öncelikle şunu ortaya koyalım, OMMB nin dernek kurmaya da sendika kurmaya da (en azından şimdilik) niyeti yoktur. Yoksa değil dernek bu grup sendika kuracak güçtedir. Bizler sonuna kadar örgütlü olmaktan yanayız. Bunun için var olan bir derneğe alternatif olmadık. Her türlü kinaye ve söze rağmen bizzat o derneğin içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Derneğin kötü yönetildiğini, hatta hiç YÖNETİLMEDİĞİNİ düşündüğümüz için geçen dönem nasıl aday olduysak bu dönem de ADAYIZ!

Bizim doğru yolda olduğumuzu düşünen ve yaptıklarımızı güzel bulan tüm meslektaşlarımızdan da bu 2022 yılında yapılacak olan dernek seçimlerinde oy kullanabilmek ve bizlere destek olmak için derneğe üye olmalarını talep ve tavsiye ediyoruz.
Yaptıklarımız ve duruşumuz hakkında hala kafasında soru işareti olan meslektaşlarımızın eleştirileri ve önerilerini de bekliyoruz.

OMMB YÖNETİMİ

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.