Bizler SUSMALIYIZ

14.06.2022
139
Bizler SUSMALIYIZ

GİH Kadrosunda çalışıp, yağmurda, karda, sıcakta, yangınlarda, zorlu arazi koşullarında çalışan, yine GİH kadrosunda görünüp de Ormancılık faaliyetleri kapsamında her türlü teknik iş ve işlemleri bilfiil yapan, her türlü orman emvali kaçakçıları ile mücadele ederek hem adli hem idari organlara hesap veren, kapısız, bacasız, kilitsiz, sınırsız Orman arazilerinin zimmetlendiği Orman Muhafaza Memurları artık susmalı. Susmalı ki adaletsizliğe uğrayan diğer meslek grupları konuşmalı..

Biz Orman Muhafaza Memurları her zamanki gibi SUSMALIYIZ!!
Çünkü bizlere yapılan herhangi bir haksızlık yok. Zaten genelde yapılan bir haksızlık olsa bile o yılanın bize dokunması asırlar alır. O zamana kadar da bizler emekli olur gideriz.

Bizler SUSMALIYIZ
Ucu açık bir görev yönetmeliğimiz mi var ki bize istediklerini yaptırsınlar. Tabii ki yok. Kutu gibi mübarek. Herşey insan odaklı, insani düzeyde. İşini yap evinde can sıkıntısından patla. Zaten ne yaptırıyorsa bu can sıkıntısı yaptırıyor.

Bizler SUSMALIYIZ
Bizim bütün hak ve hukukumuzu takip eden bir sendikamız var. Onlar bizim adımıza konuşuyor. Hatta bizlere o kadar saygı duyuyorlar ki Orman Muhafaza Memurları demek yerine “BİR KISIM ÇALIŞAN” demeyi daha uygun buluyorlar. E biz daha neden ağzımızı açalım dimi?

Bizler SUSMALIYIZ
Bizim, Genel Müdürlükte çay-çorba içmek yerine her olayda hızır gibi yardımımıza koşup, gerekirse kurumu dahi karşısına alıp yanımızda dimdik duran bir Derneğimiz var. Mesleki sıkıntılarımızda TV lerde boy gösterip çarşaf çarşaf basın açıklaması yapıyorlar Sağolsunlar. Allah eksikliklerini kuruma göstermesin.

Bizler SUSMALIYIZ
Bizim Teknik olarak yaptığımız bir iş mi var ki Teknik Hizmetler Sınıfında yer alalım. Bize GİH bile fazla. Hatta mevsimlik bile olabilirdik. En iyi ihtimalle verin tüm Orman Muhafaza Memurlarına Yardımcı Hizmetler Kadrosu, bitsin bu gereksiz tartışma!

Bizler SUSMALIYIZ
Arazide çalışıp,tehlikeli ve yorucu işler mi yaptığımız var ki yıpranıp ve fiili hizmet zammından faydalanalım. Bakın imamlara ne zor şartlarda görev yapıyorlar. Allah için ibadet edip hem 3600 ü alıyorlar hem de yıpranmayı. E bize tabi ki yok. Bizler zaten son model araçlarla, pamuklara sarılı bir halde oturduğumuz alttan ısıtmalı koltuklardan kalkmadan her işi hallediyoruz. Arada kuzu çevirip piknik yapıp tamamlıyoruz günü. Diğer türlü sabah 8:00 de işe gidip akşam 17:00 de eve gelene kadar can sıkıntısından patlıyoruz. Bunun için hiç yıpranma verilir?? Tabiki verilmez. Verseler de İSTEMEZÜK! Hakkımız değil..

Bizler SUSMALIYIZ
Bizim ucu başı görünmeyen,kapı ve penceresi olmayan binlerce hektarlık alanların üstümüze zimmeti mi var ki keyifsizce izin yapalım. Dedik ya kutu gibi.. Giriş ve çıkışlar şifreli çelik kapı. Her tarafta dronlar, 24 saat çekim yapan kameralar, alarm sistemleri var. Kutu kutu..

Bizler SUSMALIYIZ
Bizim yaşımız kaç olursa olsun,Devlet Memuruna yakışan hitaplarla, hitap ve iltifat da bulunan,gurur ve egonun tavan yapıp kendini bulunmaz hint kumaşı sanan,bizi emir eri olarak gören (bir ekip arkadaşımız) mi var ki ekip ruhu nedir bilmeyelim. Valla o kadar çok “SAYIN” ve “MUHTEREM” hitapları duyuyoruz ki canımız sıkılıyor. Bazen çok samimiyetsiz geliyor. Arada bir “ULAN ORMANCI”, “ALO”, “ŞŞŞŞT” kelimelerini de duymak istiyoruz. Daha samimi.. “Bey” le, “Sayın” la ömür mü geçer?

Bizler SUSMALIYIZ
Bizim her türlü sorunlarımızı beraber çözmeye çalıştığımız,birbirimize sırtımızı dayayıp,birbirimizin kuyusunu kazmadığımız,birbirimizin sözüne inandığımız bir meslek dayanışmamız var. Olmayanlar düşünsün. Ne o diğer devlet memurlarının yaşadığı rezalet. Amaaannn!! İspiyon, dedikodu, iftira, karalama.. Bizde mumla arasanız bulunmaz..

Bizler SUSMALIYIZ ki
Sorunları olanlar konuşsun.

ADALETSİZLİĞİ ENGELLEYECEK GÜCÜNÜZÜN OLMADIĞI ZAMANLAR OLABİLİR. FAKAT İTİRAZ ETMEYİ BECEREMEDİĞİNİZ BİR ZAMAN ASLA OLMAMALI.

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.