ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI ARAÇ KULLANMAK İSTİYOR MU?

17.02.2022
1.100
ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI ARAÇ KULLANMAK İSTİYOR MU?

Düşünülenin aksine ehliyet sahibi Orman Muhafaza Memurlarının neredeyse tamamı, mevcut hizmet vasıtalarını sürmek için hiçbir mazeret üretmiyor. Tam aksine hizmet araçlarını kullanmaktan yana tavır gösteriyorlar. Fakat mevcut durumda bu araçları kullanmak tüm hizmet vasıtaları şoförlerinde olduğu gibi, Orman Muhafaza Memurlarına ek yük getirmektedir. Hatta diğer işçi ve memur şoförlerle kıyaslandığında şoförlük yapacak Orman Muhafaza Memurlarının iş yükü iki kat daha artmaktadır. Asli görevi olan üretim ve koruma işlerinin haricinde hizmet aracını da kullanmak, kullanan Orman Muhafaza Memuru için ciddi bir hak mahrumiyeti ve ekstra bir iş yükü getirmektedir.

Bu iş yükünün haricinde meydana gelebilecek kazalarda hem kazada oluşacak maddi hasar hem de araçta meydana gelecek değer kaybı bu arkadaşlarımızdan tahsil edilmektedir. Maddi hiçbir kazanç getirmediği gibi, oluşabilecek en ufak bir kazada onbinlerce hatta yüzbinlerce liralık maddi külfetin altında boğuşmak zorunda kalmamak için meslektaşlarımız hizmet vasıtalarını haklı olarak sürmek istememektedir. Maalesef baskı ve tehditler sebebiyle sürmek zorunda kalan meslektaşlarımız da araçlara her çıktıklarında aynı korkuyla yüzleşmektedirler. Bu durum olası bir kazada kaç para ödemek zorunda kalırım tasası ile zaten zor arazi şartlarında ve ciddi bir sorumluluk isteyen ormancılık görevini aksattığı gibi meslektaşlarımızda ister istemez dikkat kaybına yol açmakta ve istenmeyen kazalara da sebep olmaktadır.

Bakanlığımız ve Genele Müdürlüğümüz şoförlük görevini, yeni hazırlanan Orman Muhafaza Memurları Görev ve Çalışma Esasları Hakkında ki yönetmeliğe koymadan önce, değer kaybı ve kazalara karşı Orman Muhafaza Memurlarını güvence altına almalı ve mesleki olarak yapılması gereken ormancılık faaliyetlerinin sorumluluğunun yanı sıra şoförlük yapan meslektaşlarımıza da ilave olarak ücret ödemesi yaparak ek iş için ek ücret ödenmesini hayata geçirmelidir.

Vasıflı olanın vasıfsız olandan üstün tutulması gerekirken, ehliyetsiz olanın ehliyetli olana karşı üstünlüğünün olması hakkaniyet ilkesine de uygun değildir. Ödüllendirilmesi gereken arkadaşlarımız sırf araç sürdükleri için cezalandırılmaktadırlar. Ek gelir elde edemedikleri gibi hizmet araçlarının bakımı, temizliği ve 24 saat harekete hazır halde tutulması bu arkadaşlarımızı cezalandırmakla eş değerdedir.

OMMB Platformu olarak yaşanan bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesini diliyoruz. Kurumumuzun şoför ihtiyacını giderebilmesi için önce kazalara ve değer kayıplarına karşı tüm görevlileri korumalı ve ek iş olarak şoförlük yapan Orman Muhafaza Memurlarına yapılan iş karşılığı hakettikleri değeri gösterdikleri sürece ehliyet sahibi tüm Orman Muhafaza Memurlarını gönüllü olarak hizmet vasıtalarını süreceklerdir. Hiç bilenle bilmeyen, çalışanla çalışmayan bir olur mu? Kurumumuz önce bunun ayrımını yapmalı ki Orman Muhafaza Memurları da gereğini yapsın.

Bu yazıya göre aşağıdaki şıklardan hangisi Size uygun olan şıktır?

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI ARAÇ KULANMAK İSTİYOR MU?

  • Araç sürmek başlı başına bir meslektir. Orman Muhafaza Memuru kendi işini yapmalıdır. (61%, 83 Oylar)
  • Emeğinin karşılığı olacak yeterli bir ücret ve kazalar ile değer kaybından muaf olduğum sürece araç sürerim. (31%, 42 Oylar)
  • Ne Şam şekeri ne arabanın yüzü (6%, 8 Oylar)
  • Şu anki durumda olduğu gibi devam etmeli. 49 verildiği sürece araç sürerim. (1%, 2 Oylar)
  • Kararsızım (0%, 0 Oylar)

Toplam oy veren: 126

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Ali regaib demir dedi ki:

    Kullanmasak daha iyi olur tabi.