ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ BİTMEYEN KIYAFET SORUNU

29.01.2021
3.855
ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ BİTMEYEN KIYAFET SORUNU

28.01.2021 tarihinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Orman Muhafaza Memurlarının kıyafetlerinin kalitesi ve genel manada elbiseler hakkında meslektaşlarımızın görüş ve önerileri hakkında bir toplantı yapılmıştır. 

Öncelikle bizi ve mesleğimizi dikkate değer görerek bu toplantıyı organize eden tüm kurum amirlerimize teşekkür etmeyi borç biliriz. 

Amirlerimiz tarafından kıyafetler konusunda yapılan iyi niyetli çalışmaları takdir etmekle beraber 182 yıllık geçmişi olan OGM’nin hala Orman Muhafaza Memurlarının kıyafetlerini belli bir  standarda oturtamamış olmasına anlam veremedik. 

Oysa ki Orman Muhafaza Memurlarının çalışma şartları ve zorlukları apaçık ortadayken, hala iskarpin mi verelim, gömlek mi tartışmasının bir kenara bırakılması gerekirdi. Her yıl katlanarak artan üretim işleri maalesef kapalı mekanlarda, düz arazilerde, kalorifer peteklerinin bitişiğinde veya klimalı odalarda yapılmamaktadır. Önce kurumumuzun şunu kabul etmesi gerekmektedir. Bizler yani Orman Muhafaza Memurları doğada, zor arazi koşullarında ve en ağır hava şartlarında, mesleki tabirle “yazın korda kışın karda” görev yapıyoruz. Bunda hemfikir olabilirsek ve kabullenirsek kıyafet konusunda en önemli adımı atmış ve tabuları yıkmış olacağız. 

Yazın 35-40-45 derecelerde kışın ise eksi 15-20-25 derecelerde arazide görev yapan memurlarız. Ve görevimiz gereği hareket halinde, her meyilde, çamurda, karda ve yağmurda yani anlayacağınız her türlü hava şartlarında üretim ve koruma işlerinde çalışıyoruz. Kışın donmaktan yazın ise yanmaktan korunma şansımız pek yok. Bunlardan korunabilmemiz için tek silahımız kıyafetlerimizdir. İnanın bunları yazarken bile çekiniyor ve “AÇ GÖZLÜLER” yaftasını yemekten korkuyoruz. Ancak maalesef kıyafetlerimiz haricinde tek koruma sağlayan şey dairede bulunan kalorifer petekleri ya da klimalı odalar oluyor. 

Egede, Akdenizde görev yapan meslektaşlarımızla İç Anadoluda, Doğu Anadoluda görev yapan arkadaşlarımıza aynı türde ve miktarda kıyafet verilmesi, Doğu Karadenizin nemli ve yağışlı havasında, Güneydoğu Anadolunun kuru ve sıcak havasında aynı kıyafetlerin kullanılması doğru değildir. Adana’da içlik giymek ne kadar anlamsızsa, Erzurum’da içlik giymeden dolaşmak en az  o kadar anlamsızdır. Bizim beklentimiz resmi kıyafetler tasarlanırken, mevsimsel şartların ve arazi durumunun da dikkate alınarak tasarlanmasıdır. Kaliteli kumaşların kullanılmasının yanı sıra hareket kabiliyetimizi kısıtlamayan ve ergonomik olarak ihtiyaca cevap verecek kıyafetlerin daha  kullanışlı olacağı aşikardır. 

Kurumumuz tarafından yapılan çalışmaları saygı ve takdirle karşılıyor ve bizim için mesai harcayan başta OZM Şube Müdürümüz Kamuran Birinci Bey’e ve kıyafetler konusunda emek veren tüm OGM çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. 

Ayrıca toplantıya katılan başta Sayın Genel Müdür Yardımcımız Şahin Aybal olmak üzere, Sayın Ozm Daire Başkanımız Fatih Ülküdür, Sayın OZM Şube Müdürümüz Kamuran Birinci, Kastamonu Orman Bölge Müdürümüz Fahri Sönmezoğlu ve Kastamonu Bölge Müdür Yardımcımız Mahmut Şentürk Bey’e Orman Muhafaza Memurlarına gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için toplantıya katılan tüm meslektaşlarımız adına teşekkür ederiz.

Temennimiz verilen bunca emeğin karşılığının heba olmaması ve Orman Muhafaza Memurlarının kıyafetlerle alakalı sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır. 

Ayrıca toplantıya  dosyalar ve örnekler hazırlayarak katılan ve dertlerimizi belgeleyen meslektaşlarımıza da emekleri için ayrıca çok teşekkür ediyoruz. 

OMMB PLATFORMU 

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Anonim dedi ki:

    Bir elbisenin tasariminda omm olmazsa sonuc boyle olur. Adamlar hicbir zaman giymeyecekleri elbisenin tasarimini yapiyorlar alin giyin bunu diyorlar.