CORONA UĞRAMAZ MI ORMANA

01.12.2020
1.247
CORONA UĞRAMAZ MI ORMANA

Değerli meslektaşlarım mesai arkadaşlarım Dünyamız ve Ülkemiz Corona Virüs (COVID-19) adlı pandemi ile karşı karşıya. Devletimiz bununla alakalı tedbirler almaya devam etmekte, çocuklarımızın okulları tatil edilmekte, Devlet büyüklerimiz, Sağlık Bakanımız sürekli uyarılarda bulunmakta ve sosyal medyada evde kalın, hayat eve sığar, sokağa çıkma yasağı olsun gibi başlıklar gündeme gelmekte ve tartışılmakta, her geçen gün corona virüs ile alakalı vakalar ve ölümler ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır. Olayın tüm ciddiyetine rağmen, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bölge ve İşletme müdürlüklerinde hâlâ durumun vehameti kavranamamış, idrak edilip ciddiye alınmamış ve gerekli tedbirler hayata geçirilmemiştir. Sadece bazı bölgelerdeki teknik elemanlar ve idari işlerde görevli personelin canları, ailerinin canları daha kıymetli olduğu için bazı orman işletme şefleri bölgelerde daireye gelmemekte, ellerindeki cep telefonu ile orman muhafaza memurlarına talimat verip işçiler ile birlikte hiçbir sosyal mesafe konulmadan nerdeyse kucak kucağa gelecek şekilde taşıta bindirerek ormana göndermekte, idari personel ise işlerini evden yürütmektedir. Aynı kadro ve özlük haklarına sahip çalışanlar arasındaki bu farkın nedeni nedir? Yetkili sendika olan TOÇ-BİR-SEN in de açıkladığı gibi kurum da Orman Muhafaza Memurlarını “BİR KISIM ÇALIŞAN” olarak mı görmektedir? Orman Genel Müdürlüğü, sadece idari personelin ve teknik elemanların korunduğu, ailelerinin ve çocuklarının can sağlığı önemli olduğu için mi alınan önlemlere sadece bu kesim riayet etmektedir? Diğer personelin sağlığı önemli değil midir? 5-6 hatta 7 kişi aynı araçta virüse karşı nasıl bir mücadele ve savunma yapacaktır?
Cumhurbaşkanımızın açıkladığı esnek çalışma sistemi ve mesai saatleri arazide görev yapan Orman Muhafaza Memurları ve işçileri için neden uygulanmaz? Yoksa OGM ve virüs arasında gizli bir protokol yapılmış ve OGM de arazide bulunan Personele bulaşmayacak diye bir söz mü alınmıştır? Bir müddet damga ve üretim işlerine ara verilemez mi? Yoksa OGM-TÜCCAR-MÜTEAHHİT üçgeni içerisinde ticari kaygılarından dolayı mı damga ve üretim işlerine ara verilmemektedir?
Büro çalışanları 10:00-16:00 saatleri arasında çalışacakken, başta aynı kadroya sahip (GİH) ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI olmak üzere tüm arazi Çalışanlarının iş bitene kadar çalışması ne kadar adildir? Peki bu çalışanların “YAŞAM HAKLARI” ne olacak? Her gün bir arkadaşımızın Covid-19 belasına yakalanması bu ihmallerin sonucudur! Bizleri pandemiden koruyacak bir yol yöntem bulunamaz mı? Tedarikçileri para ve zaman kaybından kurtarmak için, ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI ve arazide görev yapan İŞÇİ ve ŞOFÖR arkadaşlarımızı bu belaya musallat ettirmek ve can kayıplarına yol açtırmak mı gerekmektedir? Ekonomi mutlaka önemlidir, peki çalışanların sağlığının hiç mi önemi yoktur?

Orman Muhafaza Memurları kurumun yan sanayisi olmaktan, ikinci sınıf çalışan durumunda olmaktan, pandemi döneminde bile mayın eşşeği muamelesi görmekten bıkmışlardır.

Bu andan itibaren korunma şartları sağlamayan işletmelerde gerek video, gerekse resimler aracılığı ile ilgili makam ve merciler nezdinde gereken işlemlerde bulunacağımızın bilinmesini isteriz.

Tüm meslektaşlarımızı da hijyen ve mesafe kurallarına uymaya, mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmama hususunda dikkat etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bunun yanında kurumsal olarak hijyen-maske-mesafe kurallarına uyulmadığını tespit ettikleri takdirde OMMB Platformuna bildirmelerini istiyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır!

OMMB PLATFORMU

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.