OMMB DEN TÜM KAMU OYUNA!

23.01.2020
1.088
OMMB DEN TÜM KAMU OYUNA!

Basın ve sosyal medya üzerinden Genel Müdürlüğümüzün 11.11.2019 da gerçekleştirdiği 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması etkinliği hakkında yapılan haksız ve bilimsel hiçbir veriye dayanmayan eleştirilere OMMB olarak sessiz kalmak, hem Orman Muhafaza Memuru meslektaşlarımıza hem de ormanların korunması ve devamlılığının sağlanması için OGM tarafından verilen emeklere haksızlık yapmak olacaktır.

Popülist yaklaşımlarla, bilimsel temellere dayanmayan afaki açıklamalarla ormancılık hakkında hüküm verilemeyeceği gibi, yanıltıcı bir şekilde teknik ve pratik bilgi sahibi olmayan insanları yanlış yönlendirmek de etik değildir.

Üzerinden en az bir vejetasyon dönemi geçmeden, hangi teknikle yapıldığı belli olmayan bir sayımla 11 milyon fidanın %90 nının kuruduğunu iddia etmek artniyet değil de nedir?
Teşkilatta eleştirilecek o kadar eksiklik varken, verilen emekler üzerinden bu eleştirilerin yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.
Bizler teknik işler yapan ve bu işleri yaparken de ciddi emek veren bir meslek grubuyuz. Yapılacak övgülerin de eleştirilerin de bilimsel olmasını beklemek en büyük hakkımız ve beklentimizdir.

Hala açıklanmayan 2700 Orman Muhafaza Memuru ve 1150 Orman Mühendisi mevzusu dururken;

Son yapılan rotasyon tayinlerinin hangi kriter ve yollarla yapıldığı tam bir muamma iken;

Yıllardır Orman Muhafaza Memurlarının doğru dürüst bir görev yönetmeliği hazırlanmamışken;

Teknik iş yapmalarına rağmen teknik hizmetler sınıfına geçmek için komik ve bir o kadar özensiz hazırlanan saçma sapan sınavlara girmek zorunda kalan Orman Muhafaza Memurları mağdur edilirken;

Yasal olmayan şekilde kolluk görevi ifa eden ve yaptıkları işlerin karşılığını alamayan binlerce emekçinin haklarını savunmak varken;

Kalkıp onbinlerce, hatta yüzbinlerce insanın emek verdiği fidan dikim etkinliği üzerinden sendikacılık yapmak kime ne fayda getirir?

OMMB Platformu olarak tüm sendikaları popülist gündemlerden ziyade, üyelerinin sosyal ve ekonomik hakları konusunda ciddi anlamda çaba göstermelerini talep ve tavsiye ediyoruz.

OMMB PLATFORMU

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.