KUŞKUNUN ÖTESİNDE

28.01.2020
1.726
KUŞKUNUN ÖTESİNDE

KUŞKULAR ÜZERİNE…
OGM’nin bugünlerde gerçekleştirdiği görevde yükselme sınav sonuçlarında yazılıda yüksek puan alan OMM’ların mülakatta elenmesinin getirdiği soru işaretleri üzerine bu durumu biraz irdelemek istiyorum:
Bu konunun özünü daha önceden birçok kez de sosyal medyada dile getirmiştim: Orman muhafaza memurunun, yükselmesi, iş koşullarının iyileştirilmesi ve refaha kavuşturulmasında en büyük engel, bir pasif direniş olarak (iyilerini tenzih ederim), yine teşkilatı idari kadrolarını yani mühendislerini görmekteyiz. Öyle olmasaydı, OMM’ların tamamı şimdi lisans mezunlarıyla dolu olurdu.
Her şeye rapor yapıp fizibilitesini çıkarıp dağları yardıran yönetimler, ülke ormancılığını ileri taşımak için her 5 yılda bir plan ve program yapan çalıştaylarını neden dinlemez? Aynı zamanda sendika yetkilileridirler.
Teşkilatın en önemli kesimi olan OMM kadrolarının modernize edilip ileriye taşınmasında sadece bir örneği olan, yaptığı işin tamamı teknik ve fiziki olduğu halde bir teknik sınıfını bile vermek zül geliyorsa,
bunun altında yatan sebepleri şöyle anlayabiliriz:
OMM’ların elde edeceği hakların, Orman mühendislerinin görev alanını daraltma ve yetki paylaşımını tehlikeye düşürmesi kuşkusudur. Halbuki mühendislerin de üzerinde kaldıramayacakları kadar aşırı yük vardır. Geçenlerde eski bir Genel müdürümüzde sayfasında paylaşmıştı; bu yükün 340 küsur kalemden ibaret bürokratik işlemlerden sorumlu olduklarını belirtmişti haklı olarak…

Hele ormancılık yüksek okulu dallarından mezun bayanların ise eften püften sebeplerle muhafaza memuru bile alınmayıp yüzlerine söylenemediği ve oyalanarak Onlara yazık edildiğini de dile getirmiştim.
Teşkilatta önü kesilen mağdur edilen sadece orman muhafaza memurları değil, bu yükü bedenen değilse de ruhen taşıyan kendileri yani orman mühendisleri de zor durumdalar. Sonuçta Ülke ormanları ve ormancılığı kaybetmektedir.
Umarım aklı selim yönetimler gelir, çalışanın haklarını savunan mekanizmalar da mış muş yapmadan, yeni bir teşkilatlanmaya gidilerek ormancılıkta gelişmiş ülkelere bakılarak Türkiye ormancılığı da bu prangalardan kurtulur ve hakkettiği yere gelir…

Mustafa DURSUN
Em. Orman Muhafaza Mem.
25.01.2020

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.