MÜLAKATLAR HAKKINDA OMMB PLATFORMUNUN DUYURUSUDUR

27.01.2020
3.487
MÜLAKATLAR HAKKINDA OMMB PLATFORMUNUN DUYURUSUDUR

MÜLAKATLAR HAKKINDA OMMB PLATFORMUNUN DUYURUSUDUR. 

19.10.2019 tarihinde yapılmış olan ünvan değişikliği ve görevde yükselme sınavının ne kadar özensiz ve alelade hazırlanmış olduğu apaçık ortada olduğunu OMMB olarak defalarca izah etmeye çalıştık. Soruların hazırlanmasından itibaren başlayan lakayıtylıklar ve garabetler, cevap anahtarlarındaki özensizlikle devam etmiş, sorulan soruların %5 den fazlası hatalı iken yapılan itirazlar dikkate alınmamış ve sınav geçerli sayılmıştı. 

Mülakatlar başladığı andan itibaren de özellikle Orman Muhafaza Memurlarına sorulan mülakat soruları ile birlikte bu garabet devam etti. Örnek sorulara bakarsak durumun vahameti daha iyi anlaşılacak ve bu sisteme yaptığımız itirazların haklılığı da ortaya çıkacaktır. 

Tekniker olmak için garip bir sınava ve ardından da trajikomik bir mülakata katılan meslektaşlarımıza pinpon topunun ağırlığı, Atatürk’ün cenaze namazını kıldıran imamın adını, Raylı vinç sistemlerinde bulunan fren sayısını, ilk kadın arkeoloğumuzun kim olduğunu, ilk Türk-İslam bilim kurgu romanı yazarını, Türkiye’ nin ilk hidroelektrik santralinin adını, Atatürk’ün tabutunun hangi malzemeden yapıldığını, Bizans kralına güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar fetederim diyen Türk komutanın adının ve daha onlarca alakasız soruların sorulduğu buram buram adaletsizlik ve iltimasın koktuğu bir süreç yaşandı. 

Sanırsınız ki OGM, tekniker değil de kim milyoner olmak ister adlı yarışmada bir milyonluk soruyu bilecek yarışmacı alacak! 

Olay bu kadarla kalsa, herkese eşit sorular ve muameleyle yaklaşılmış olsa, mülakatta en ufak bir adalet ve hakkaniyet bulunsa sınava giren Orman Muhafaza Memurları hakettiklerine kani gelerek sessiz sedasız bir şekilde önlerine bakacaktı. 

Ancak mülakat sonuçları açıklandığında yapılan mülakatın bir düzmece olduğu, Orman Muhafaza Memurlarının bu mülakatta figüran olarak kullanıldığı, alınması planlanan 100 Orman teknikeri arasından sadece 9 Orman Muhafaza Memurunun bulunduğu görüldü. 

Sınavdan 69 puan alan sendika genel başkan yardımcısının mülakattan 95 puan alarak teknikerlik başvurusuna hak kazandığı, ancak her ne hikmetse sınavdan 90 ve daha üstü puan alan Orman Muhafaza Memuru arkadaşlarımızın mülakat sonrası elenmesi ne vicdanla, ne ahlalka ne de adaletle izah edilemeyecek kadar vicdansızlık, adaletsizlik ve ahlaksızlık kokmaktadır. 

Yapılan bu şaibeli sınavlar bize fetö tarafından yapılan çalıntı soruları, fetö üyeleri için kurulan sınav komisyonlarını ve Milletçe 15 Temmuzda yaşadığımız hain darbeyi hatırlatmış, ve soru işaretlerine neden olmuştur. 

Orman Muhafaza Memurları olarak bizler, gerek diplomalarımız, gerekse kurum içi aldığımız eğitim ve seminerlerle gerekli teknik eğitimi almış, ve aldığımız eğitim gereği arazide uygulayıcı olarak teknik işleri fiilen yapan Devlet Memurlarıyız. Yapılması gereken şaibeli ya da huzursuzluk yaratacak düzmece sınavlar ve mülakatlarla Orman Muhafaza Memurlarının iş barışını ve görev azmini bozmak değil, yeterli diploma ve eğitime tabi olan tüm Orman Muhafaza Memurlarını teknik hizmetler sınıfına almak olmalıdır. 

Tüm Orman Muhafaza Memurlarının beklentisi Orman Genel Müdürlüğünün bir an önce yapılan bu haksızlığın üzerine giderek, şayet organize bir örgüt yada benzer bir oluşum dahilinde yapılan mülakatın iptal edilmesi ve bu mülakatı şaibeli hale getirenler hakkında hukuki işlem başlatmasıdır.

Saygılarımızla tüm kamuoyuna duyurulur.

Orman Muhafaza Memurları Birliği Platformu

0 Paylaşımlar
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Necmi dedi ki:

    Şaibe mi var mış ogm de

  2. Ali veli dedi ki:

    Orman Muhafaza Memurları Birliği resmen yargı dağıtmış tebrik ediyorum bizlerin sesi olduğunuz için